راب خاکستری مرکبات ( لیسک)

راب مرکبات

نام علمی راب خاکستری: Parmacella ibera (Stylommatophora: Parmacellidae)

معرفی آفت:

راب­ ها یکی از آفات مهم کشاورزی در سرتاسر جهان به ویژه در مناطق مرطوب می­باشند، و یکی از آفات مهم در مرکبات هسنتد، این آفت علاوه بر مرکبات از عدس، لوبیا، کاهو، کلم، باقلا و نخود تغذیه می­کند.

فعالیت راب ­ها در مرکبات بدین صورت است که در فروردین ماه تخم ریزی کرده، یک ماه بعد راب های نابالغ از تخم ­ها خارج می­شوند، در تابستان به دلیل گرما فعالیت و تغذیه ندارند و در پاییز با خنک شدن هوا شروع به تغذیه می­کنند وتا دی ماه با تغذیه خود خسارت می­زنند.

خسارت وعلائم آن:

راب خاکستری  در مرکبات با تغذیه از برگ، ساقه ­های جوان و میوه موجب کاهش رشد، کاهش کیفیت محصول و کاهش بازار پسندی می­شود. این آفت در نهالستان های مرکبات خسارت بسیار زیادی را وارد می­کند و منجر به خشک شدن نهال ها می­شود.

نکته دیگر این است که تراکم بالای جمعیت این آفت، منجر به برگ ریزی و ضعف درختان مرکبات نیز می­شود.

 

کنترل:

  1. کاشت گیاهانی چون عدس، لوبیا، کاهو، کلم به عنوان گیاه تله و جمع آوری راب ها
  2. کاشت گیاهانی که راب ها را دور می­کند از جمله سیر، پیازچه و نعنا.
  3. مبارزه شیمیایی با سم سوین با دوز 3 در هزار.
  4. استفاده از ماکیان برای کنترل این آفت بسیار جوابگو است (اردک و غاز).
  5. تقویت مرکبات با کود مخصوص مرکبات (کاوان 10 نوع B) کاوان 10نوع B – کود مخصوص نخیلات و مرکبات در طی فصل همراه آب.

کاوان، سبزتر از همیشه…