سال آوری در پسته

سال اوری پسته

سال ­آوری در پسته (Alternate bearing in pistachio)

سال هایی که محصول زیاد باشد سال on  گفته می­شود و سال هایی که محصول کم باشد سال off گفته می­شود.

پدیده سال آوری در پسته وجود دارد و تولید منظم محصول را بهم می­زند و موجب به وجود آمدن سال­های on  و سال­های off می­شود.

از لحاظ علمی هنوز دلیل اصلی این سال آوری و اختلاف میزان محصول در سال­های on  و سال­های off به اثبات نرسیده است، اما طبق تجربه های بدست آمده ، طی سال های اخیر مواردی وجود دارند که میتوان این اختلاف را کمتر کرد و نتیجه آن افزایش عملکرد در واحد سطح می­باشد که این موارد عبارتند از:

  1. برنامه تغذیه ای مناسب و مدیریت شده بر اساس میزان محصول و توان درخت.
  2. کنترل آفات به ویژه آفت پسیل (خسارت این آفت به شدت درخت را ضعیف می­کند و جوانه­ های زایشی بشدت ریزش خواهند کرد).
  3. محلول­پاشی کودی در سال­های on برای تقویت درخت بسیار مهم است.
  4. هرس اصولی در زمستان و حذف شاخه های اضافه و بی فایده.
  5. استفاده از کود مخصوص پسته (کاوان 1 کاوان1 – کود مخصوص پسته) با کود میکرو ویژه (کاوان10 کاوان 10 – کود میکرو ویژه) در زمستان.

به طور کلی در سال­های on درخت زیر فشار است و نسبت به تنش ها، آفات و بیماری ها بسیار حساس تر می­باشد و انرژی زیادی را از دست خواهد داد و جبران این انرژی به طور کامل برای از بین بردن سال آوری امکان پذیر نیست و فقط بایستی با تغذیه مناسب و جلوگیری از تنش های محیطی و آفات، سال آوری را کمتر کرد.

از لحاظ ژنتیکی درون ارقام مختلف میزان سال آوری و ریزش جوانه­ های زایشی متفاوت است و در سال­های on درون رقم اکبری ریزش جوانه تا 90 % میتواند اتفاق بیافتد.

برای دریافت مشاوره و دریافت برنامه تغذیه ای با کارشناسان ما در ارتباط باشید.

کاوان، سبزتر از همیشه…