سال آوری در پسته (Alternate bearing in pistachio)
سال هایی که محصول زیاد باشد سال on گفته میشود و سال هایی که محصول کم باشد سال off گفته میشود.
پدیده سال آوری در پسته وجود دارد و تولید منظم محصول را بهم میزند و موجب به وجود آمدن سالهای on و سالهای off میشود.
از لحاظ علمی هنوز دلیل اصلی این سال آوری و اختلاف میزان محصول در سالهای on و سالهای off به اثبات نرسیده است، اما طبق تجربه های بدست آمده ، طی سال های اخیر مواردی وجود دارند که میتوان این اختلاف را کمتر کرد و نتیجه آن افزایش عملکرد در واحد سطح میباشد که این موارد عبارتند از:
- برنامه تغذیه ای مناسب و مدیریت شده بر اساس میزان محصول و توان درخت.
- کنترل آفات به ویژه آفت پسیل (خسارت این آفت به شدت درخت را ضعیف میکند و جوانه های زایشی بشدت ریزش خواهند کرد).
- محلولپاشی کودی در سالهای on برای تقویت درخت بسیار مهم است.
- هرس اصولی در زمستان و حذف شاخه های اضافه و بی فایده.
- استفاده از کود مخصوص پسته (کاوان 1 کاوان1 – کود مخصوص پسته) با کود میکرو ویژه (کاوان10 کاوان 10 – کود میکرو ویژه) در زمستان.
به طور کلی در سالهای on درخت زیر فشار است و نسبت به تنش ها، آفات و بیماری ها بسیار حساس تر میباشد و انرژی زیادی را از دست خواهد داد و جبران این انرژی به طور کامل برای از بین بردن سال آوری امکان پذیر نیست و فقط بایستی با تغذیه مناسب و جلوگیری از تنش های محیطی و آفات، سال آوری را کمتر کرد.
از لحاظ ژنتیکی درون ارقام مختلف میزان سال آوری و ریزش جوانه های زایشی متفاوت است و در سالهای on درون رقم اکبری ریزش جوانه تا 90 % میتواند اتفاق بیافتد.
برای دریافت مشاوره و دریافت برنامه تغذیه ای با کارشناسان ما در ارتباط باشید.
کاوان، سبزتر از همیشه…