آفتاب سوختگي: Sunburn
معرفی عارضه آفتاب سوختگی:
آفتاب سوختگي به وسيله گرماي زياد و اشعه خورشيد به ويژه اشعه ماوراي بنفش ايجاد و باعث تغيير رنگ پوست ميوه به زرد يا برنزه ميشود. آسيبهاي اوليه آفتاب سوختگي شامل تغيير رنگ يا سوختگي سطحي ميوه است كه در حالت شديد، پوست ميوه بسیار آسیب دیده و سبب خسارت کمّی و کیفی محصول میشود. در مواردی هم موجب شانکر (زخم) روی پوست درختان، ریزش گل و میوه و خشک شدن و ریزش برگها میشود.
خسارت وعلائم آن:
انار: خسارت آفتاب سوختگی انار معمولا زير بخش آفتاب سوخته دانه ها سفيد رنگ و كم آب میشوند.
مرکبات: در مرکبات سبب ریزش گل و میوه، ایجاد شانکر پوستی و همچنین در میوهها با ایجاد بد شکلی و لکه های آفتاب سوخته، قسمت زیرین آن کم آب و خشک میشود.
پسته: خسارت در پسته با کم رنگ شدن سطح بیرونی دانه های پسته شروع شده و با اوج گرفتن گرما شروع به سیاه شدن و درنهایت سوختن مغز پسته میشود.
راهکارهای کاهش خسارت آفتاب سوختگی:
- کم کردن مدارآبیاری با شروع گرما.
- تغذیه اصولی درختان، افزایش شاخ و برگ بیشتر برای سایه انداختن روی میوهها.
- محلول پاشی با سیلیکاوان کاوان 16 – سیلیکاوان قبل از شروع گرما (خسارت آفتاب سوختگی را به حداقل میرساند).
- استفاده از کاوان 4 کاوان 4 – اصلاح کننده و تقویت کننده خاک به دلیل دارا بودن کلسیم و سیلیسیوم برای استحکام میوه ها و افزایش مقاومت به گرما.
- استفاده از کاوان پتاس کاوان 14 – کاوان پتاس (50-0-0) برای مدیریت آب درون گیاه در زمانی که شدت گرما زیاد است.
کاوان، سبزتر از همیشه…