عارضه آفتاب سوختگی

آفتاب سوختگی

آفتاب سوختگي: Sunburn

معرفی عارضه آفتاب سوختگی:

آفتاب سوختگي به وسيله گرماي زياد و اشعه خورشيد به ويژه اشعه ماوراي بنفش ايجاد و باعث تغيير رنگ پوست ميوه به زرد يا برنزه مي­شود. آسيب­هاي اوليه آفتاب سوختگي شامل تغيير رنگ يا سوختگي سطحي ميوه است كه در حالت شديد، پوست ميوه بسیار آسیب دیده و سبب خسارت کمّی و کیفی محصول می­شود. در مواردی هم موجب شانکر (زخم) روی پوست درختان، ریزش گل و میوه و خشک شدن و ریزش برگ­ها می­شود.

 

خسارت وعلائم آن:

انار: خسارت آفتاب سوختگی انار معمولا  زير بخش آفتاب سوخته دانه ها سفيد رنگ و كم آب می­شوند.

مرکبات: در مرکبات سبب ریزش گل و میوه، ایجاد شانکر پوستی و همچنین در میوه­ها با ایجاد بد شکلی و لکه های آفتاب سوخته، قسمت زیرین آن کم آب و خشک می­شود.

پسته: خسارت در پسته با کم رنگ شدن سطح بیرونی دانه های پسته شروع شده و با اوج گرفتن گرما شروع به سیاه شدن و درنهایت سوختن مغز پسته می­شود.

 

راهکارهای کاهش خسارت آفتاب سوختگی:

  1. کم کردن مدارآبیاری با شروع گرما.
  2. تغذیه اصولی درختان، افزایش شاخ و برگ بیشتر برای سایه انداختن روی میوه­ها.
  3. محلول پاشی با سیلیکاوان کاوان 16 – سیلیکاوان قبل از شروع گرما (خسارت آفتاب سوختگی را به حداقل می­رساند).
  4. استفاده از کاوان 4 کاوان 4 – اصلاح کننده و تقویت کننده خاک به دلیل دارا بودن کلسیم و سیلیسیوم برای استحکام میوه ها و افزایش مقاومت به گرما.
  5. استفاده از کاوان پتاس کاوان 14 – کاوان پتاس (50-0-0) برای مدیریت آب درون گیاه در زمانی که شدت گرما زیاد است.

کاوان، سبزتر از همیشه…