نام علمی راب خاکستری: Parmacella ibera (Stylommatophora: Parmacellidae)
معرفی آفت:
راب ها یکی از آفات مهم کشاورزی در سرتاسر جهان به ویژه در مناطق مرطوب میباشند، و یکی از آفات مهم در مرکبات هسنتد، این آفت علاوه بر مرکبات از عدس، لوبیا، کاهو، کلم، باقلا و نخود تغذیه میکند.
فعالیت راب ها در مرکبات بدین صورت است که در فروردین ماه تخم ریزی کرده، یک ماه بعد راب های نابالغ از تخم ها خارج میشوند، در تابستان به دلیل گرما فعالیت و تغذیه ندارند و در پاییز با خنک شدن هوا شروع به تغذیه میکنند وتا دی ماه با تغذیه خود خسارت میزنند.
خسارت وعلائم آن:
راب خاکستری در مرکبات با تغذیه از برگ، ساقه های جوان و میوه موجب کاهش رشد، کاهش کیفیت محصول و کاهش بازار پسندی میشود. این آفت در نهالستان های مرکبات خسارت بسیار زیادی را وارد میکند و منجر به خشک شدن نهال ها میشود.
نکته دیگر این است که تراکم بالای جمعیت این آفت، منجر به برگ ریزی و ضعف درختان مرکبات نیز میشود.
کنترل:
- کاشت گیاهانی چون عدس، لوبیا، کاهو، کلم به عنوان گیاه تله و جمع آوری راب ها
- کاشت گیاهانی که راب ها را دور میکند از جمله سیر، پیازچه و نعنا.
- مبارزه شیمیایی با سم سوین با دوز 3 در هزار.
- استفاده از ماکیان برای کنترل این آفت بسیار جوابگو است (اردک و غاز).
- تقویت مرکبات با کود مخصوص مرکبات (کاوان 10 نوع B) کاوان 10نوع B – کود مخصوص نخیلات و مرکبات در طی فصل همراه آب.
کاوان، سبزتر از همیشه…