عوامل موثر در خندانی پسته

خندانی پسته

عوامل موثر در خندانی پسته:

 

شکاف خوردن پوسته پسته را خندانی می‌گویند که از عوامل مهم فروش آن می‌باشد.

در اواخر مردادماه پس از پرشدن مغز، پسته شروع به ترک خوردن می‌کند، این ترک خوردن از نوک پسته شروع شده و کم کم از یک سمت یا هردو سمت ادامه پیدا می‌کند در صورتی که این شکاف دو طرفه و کامل باشد می‌گوییم پسته خندان است.

هرچه بار درخت بیشتر باشد تعداد درصد پسته های خندان کمتر می‌شود و در مقابل درصد پسته های پوک نیز کاهش پیدا می‌کند.

در مکانیسم خندان شدن پسته عواملی مانند: زمان برداشت، کمیت آبرسانی و تامین عناصر غذایی بسیار مهم است.

همچنین کمبود آبیاری از نیمه مرداد تا شهریورماه درصد پسته های خندان را کاهش می‌دهد و آبیاری از اردیبهشت تا اواخر خردادماه در افزایش پسته ی خندان موثر است.

 

راهکار کاوان برای افزایش خندانی پسته:

 

  1. استفاده از کود میکرو ویژه- کاوان10 در تیر و مردادماه
  2. استفاده از عنصر بور در مردادماه
  3. مصرف کودهای حاوی پتاسیم نظیر: سیلیکاوان- کاوان16 وNPK(10-4-40)- کاوان15 بسیار مهم است.
  4. مدیریت آبیاری در ماه های تیر و مردادماه

 

 

کاوان، سبزتر از همیشه…